Interactieve video

Interactieve video wordt steeds populairder. Wanneer je erover denkt om een interactieve video te maken, ben je bij hihaho aan het juiste adres.

Maar wat is interactieve video precies en hoe kun je zelf een interactieve video maken? Graag vertellen we je hier meer over.

Wat is interactieve video?

Interactieve video is een video waarin de kijker met behulp van interactieve elementen zelf het verloop van de video bepaalt.

Bij interactieve elementen kun je denken aan een menu-functie waarmee de kijker de video zelf naar een nieuw hoofdstuk laat springen of knoppen die hij of zij kan aanklikken waardoor de video een bepaalde wending neemt.

De interactieve video reageert vervolgens op de acties van de kijker.

“Dit was mijn eerste poging om een interactieve video te maken. Ik was erg onder de indruk van het platform! Een interactieve dimensie geeft een video veel extra waarde.”

John Dorsett,

Visual Facilitator

“Dankzij hihaho bezorgen we kijkers een betere leerervaring en vergroten we het leereffect!”

Thomas Meijerink,

Guidance

“Interactieve video’s zijn ongelooflijk leuk om te maken en te gebruiken. En we kunnen ze snel en makkelijk updaten als er veranderingen in de organisatie zijn.”

Jennie den Besten,

ziekenhuis Sint Jansdal

Rob Neeter - directeur Zorganimaties
“We kunnen echt alles zelf doen. Dit is cruciaal voor ons, omdat we al 15.000 video’s met hihaho hebben ontwikkeld!”

Rob Neeter,

directeur Zorganimaties.

“Met interactieve video hebben we onze medewerkers praktische vaardigheden geleerd. We kunnen de video’s makkelijk zelf maken en updaten in hihaho.”

Martijn Bosman,

Aviko

Waarom interactieve video?

Waarom zou je gebruik maken van een interactieve video?

De interactieve elementen in de video zorgen ervoor dat de kijker zelf het verloop van de video bepaalt en dat hij dus precies te zien krijgt wat hij wil zien. En laat dat nu precies zijn wat je wil als bedrijf!

Daarnaast is het mogelijk om je kijker beter te leren kennen door interactieve elementen te gebruiken waarbij de kijker zijn of haar voorkeuren doorgeeft. En daar kun jij als bedrijf natuurlijk weer op inspelen!

Dat video een effectieve marketingtool is mag inmiddels duidelijk zijn. Een opvallende video is tegenwoordig onmisbaar in iedere contentstrategie. Maar wanneer je de kijker de kans geeft ook nog in de video te participeren, blijkt dat twee derde langer naar de video blijft kijken. Interactieve video blijft dan ook in 32% van de gevallen beter hangen bij de kijker.

Interactieve elementen

Wanneer je ervoor kiest interactieve video te maken met de software van hihaho, dan kun je kiezen uit de volgende elementen:

Vraag
Group 3 Group 3

Stel de kijker een of meerdere vragen om hem of haar mee te laten denken over de inhoud. Het is mogelijk om feedback en scores aan de antwoorden toe te kennen en de antwoorden in de statistieken te bekijken.

Lees meer

Spring naar
Group 3 Group 3

Hiermee kan de kijker delen van de video overslaan.

Lees meer

Rating
Group 3 Group 3

Vraag de kijker om zijn of haar mening of beoordeling.

Lees meer

Scroll tekst
Group 3 Group 3

Laat een tekst voorbijglijden, bijvoorbeeld: 'Onze nieuwe collectie ligt nu in de winkel!'

Lees meer

Hotspot
Group 3 Group 3

Wanneer de video van zichzelf al knoppen of bijvoorbeeld een logo bevat, kun je gebruik maken van een doorzichtige knop om deze onderdelen klikbaar te maken.

Lees meer

Doorzichtige knop
Group 3 Group 3

Stel de kijker een of meerdere vragen om hem of haar mee te laten denken over de inhoud. Het is mogelijk om feedback en scores aan de antwoorden toe te kennen en de antwoorden in de statistieken te bekijken.

Lees meer

Zoom
Group 3 Group 3
Zoom in op delen van het beeld. Zo wordt je video meteen dynamischer. Lees meer
Kijkgegevens verzamelen
Group 3 Group 3

Vraag de kijker om persoonlijke gegevens, zoals zijn naam, e-mailadres of woonplaats. Zo kom je meer te weten over je publiek.

Formulier
Group 3 Group 3
Menu
Group 3 Group 3

Creëer hoofdstukken om structuur in de video aan te brengen. Op deze manier kan de kijker ook direct naar een bepaald hoofdstuk springen.

Lees meer

Pauze
Group 3 Group 3

Laat de video pauzeren om de kijker de mogelijkheid te geven om extra informatie, een afbeelding of het beeld in de video langer te bekijken.

Lees meer

Tekst
Group 3 Group 3

Voeg tekst toe om iets toe te lichten. De tekst kan ook nog klikbaar worden gemaakt, zodat de kijker naar een website of andere scène springt.

Lees meer

Afbeeldingen
Group 3 Group 3

Voeg een afbeelding toe aan de video, zoals een logo of banner. Maak deze afbeeldingen eventueel ook nog klikbaar door een link of sprong naar een ander moment toe te voegen.

Lees meer

Geluid
Group 3 Group 3

Voeg een muziekje of geluidseffecten toe aan je video.

Lees meer

Highlight
Group 3 Group 3

Met een highlight licht je een deel van het beeld uit, waardoor je de aandacht hiernaartoe kunt trekken.

Linked video
Group 3 Group 3

Verbind video's aan elkaar en navigeer gemakkelijk heen en terug.

Ondertiteling
Group 3 Group 3

Voeg ondertiteling toe aan je video door een srt-bestand te uploaden.

Voordelen interactieve video:

Graag zetten we de voordelen van interactieve video nog even voor je op een rijtje.

Een interactieve video zorgt voor meer impact.
De betrokkenheid van de consument wordt vergroot en daardoor blijft de inhoud veel beter hangen.

In een interactieve video is het mogelijk directe call-to-actions of links naar je product te integreren, waardoor je verkoop stijgt.

De inhoud van een interactieve video is relevanter, doordat de kijker zelf bepaald wat hij ziet. Hij zal de video daarom minder snel wegklikken en dus langer blijven kijken.

Door interactieve elementen toe te voegen aan je video, kun je de kijker extra informatie bieden met behulp van bijvoorbeeld linkjes naar je website of downloadbare bestanden.

Interactieve video maken

Wanneer je interactieve video wil maken, moet je met een aantal zaken rekening houden. Een voor de hand liggende eerste stap is het bepalen van de interactieve structuur van de video. De interactieve structuur wordt ook wel branching genoemd, het is als het ware een verhaal vol vertakkingen. Elke vertakking is een keuzemoment voor de kijker, waarop hij of zij bepaalt welk vervolg de video krijgt. Voor je de interactieve video gaat maken, zul je de structuur voor ogen moeten hebben. Deze vorm van interactieve video kan erg handig zijn bij voorlichtingsvideo’s of bij het aanprijzen van producten.

In plaats van met een interactieve structuur te werken, kun je ook kiezen voor interactieve lagen. Deze lagen worden ook wel overlays genoemd. Het is letterlijk een laag die over je video wordt geplaatst. Door interactieve lagen te gebruiken kun je eenvoudig call-to-actions genereren. Denk bijvoorbeeld aan een pop-up venster met extra informatie of een contactformulier waarop de kijker zijn gegevens kan achterlaten.

Er zijn nog talloze andere interactieve elementen die je in je video kunt gebruiken, we noemen hieronder de mogelijkheden die we met de interactieve video van hihaho aanbieden.

Interactieve video maken met hihaho

Interactieve video maken? Dan ben je bij hihaho op de juiste plek. Met onze gebruiksvriendelijke software maak je in een mum van tijd zélf je interactieve video. Maak dus nu de inhoud van je video nóg interessanter en behaal meer resultaat! Probeer hihaho gratis zo lang als je wilt en ga aan de slag met interactieve video maken, je betaalt pas wanneer je je interactieve video deelt met anderen. Klik hier om direct aan de slag te gaan!

Innovatieve merken en bedrijven over de hele wereld werken met hihaho

Wil je partner worden?

Wil je meer informatie?

HQ

Kloekhorststraat 29
9401 BB Assen, The Netherlands
t. +31(0)592 377 285
e. info@hihaho.com

All locations

hihaho
4.7
Based on 21 reviews
powered by Google
js_loader

Kloekhorststraat 29
9401 BB Assen, The Netherlands

Secondary office
Galileïlaan 31
6716 BP Ede, The Netherlands

t. +31(0)592 377 285
e. info@hihaho.com